3 april Ė 17.00 Ė Ik bin vandemorgen naor de huusdokter west. Daor gaojí vanzels zomar niet meer henne in disse tied, mar ik kwakkele al twie weken mit een ontsteking in et linkeroor. Ik hebbe dír zels ok mit an ít prutsen west, mar iederkeer begint et weer. Vannaacht zette et ok hielemaole weer op, dat doe heík vandemorgen toch mar beld. Ik kon wel langeskommen. De deure was op slot, mar doe ze me zaggen hebben ze die losdaon. Een miíj onbekende vrouwelike dokter het dír naor keken. Et was goed daík kommen was, zee ze. Dat ik hebbe now een antibiotikakure veur tien daegen.
  Vandemorgen kwammen de tuunmannen Rino en Mark. Op et laeste van de middag kwam Hans dír ok nog biíj. Ze hebben de tuun de eerste beurt van et jaor geven en ze hebben de veurtuun hielemaole veraanderd. Op veilige ofstaand van mekeer hewwe overlegd. De oolde plaanteboel is dír uuthaeld, dír is niíj spul inkommen. Et is mooi wodden. Ze kwammen vanwege de krisis niet, zoas aanders, in huus om koffie te drinken. Ik hebbe heur koffie en koeke in de gerage brocht. Daor hebben ze op íe tuunstoelen zeten. Tussen de middag heík heur daor een pannegien tomatesop brocht en vandemiddag weer drinken en een sjerpwaofel. Et is een ongezellig gedoe op disse meniere.
  Vandemiddag kwammen Geertje en Sieger hier even an. Ze brochten me een tasse vol moois. Boeken en geurkeersies! Wat een verwenderiíje!. Ziíj bin vanwege dezelde krisis ok niet in huus west. Ok mit heur heík op veilige ofstaand wat praot. Mar ik hebbe heur now toch ok es weer in ít echt zien.
  Een foto van vandaege. Disse auto ston vandaege biíj miíj veur ít huus. Ajím een mooie tuun anlegd hebben willenÖ Rino Bosma in Vinkege is een prima adres!


Naor de veurige bladziede