17 april Ė 17.00 Ė Ik kreeg vandaege de fielsetaosies vanwege mien ereburgerschop van Johan en Gertie uut Almelo. As kedogien stuurden ze et boek Poespas van een zekere S. Carmiggert mit. Hiel mooi! Dat zaík ongetwiefels mit groot genoegen lezen!
  Ik bin de hiele weke al mit een verhipt drege klus an de gang. Omslagontwarper en vormgever Sijtze Veldema stopte vleden maendag de drokproeven van mien niíje boek Et liek in de Lende in de busse. Ik bin dus mit een korrektieronde an de gang. Vreselik wark... Ik trekke dír tien daegen veur uut. Nao disse korrektieronde komt dír nog zoeín ronde. En... ik vien van alles wat niet klopt. As de boel van komputer naor komputer gaot, kriejíaltied alderhaande ellende. Verkeerde ofbrekings, dingen die kursief wezen moeten en dat dan inienend niet meer binnen, inspringfouten, fouten mit regels wit... Sijtze het al een hieleboel opvongen, mar toch zit dír nog van alles in. En netuurlik vien ik nao de zoveulste keer naokieken toch ok weer tikfouten van mezels of dat argens nog een vraogteken staon moet of dat een sluutteken vergeten is. En gao zomar deur... Ie kun niet an ien stok deurdoen, dan ziejí et in et laeste niet meer. Elke dag dus wat. Ik daenke daík dír halverwege ankem weke deurhenne bin. Dan breng ik et naor Sijtze in Dwingel, die verbetert dan alle ongerechtigheden en dan... begin ik weer an een korrektieronde. Onder dit soort wark daenk ik altied: ie zollen nooit weer een boek schrieven gaon... Mar ja...

16 april Ė 17.00 Ė Gisteraovend heík om 17.35 ure mien eerste koronaprikkien had, dat ik hebbe now een riggestraosiekaorte. Et was daor an de Uhlweg in Et Vene allemaole trouwens prima regeld. Op 20 meie krieík mien twiede prikkien.
  Vandemorgen heík een hiel schoft mit Pieter praot in et Centrum veur Prentkeunst op íe Fochtel. Dat was hiel genoeglik. Vandemiddag heík mien belastingpepieren weer biíj et administraosiekantoor in Wolvege weghaeld. Die boel is veur dit jaor ok weer klaor.
  Een mooie anweenst. Op 18 meert ston dír een ets biíj et dagboekstokkien van de legendaorische Nefertiti, die maekt is deur de Bulgaarse grafikus Hristo Kerin. Hieronder een ets van de Hongaar Zoltan Ven. Hiíj maekte ok een ets van Nefertiti. Ziíj was de vrouw van de Iegyptische farao Amenhotep IV. Ziíj moet ien van de mooiste vrouwluden uut de Ooldhied west hebben. Krek as Cleopatra en Helena van Troje.


Naor de veurige bladziede